December 13, 2009

သားေရစာ

Mochi၊Yaki Tori၊Donutsေတြမၾကိဳက္ဘူးလားမဟုတ္ပါဘူး။
Burger၊Pizzaေတြမစားခ်င္ဘူးလားမဟုတ္ပါဘူး။
အစားေသာက္ေကာင္းဟူသမွ်ၾကိဳက္ပါတယ္။အထူးသျဖင့္ ေနရာသစ္တစ္ခုကိုေရာက္တိုင္း(သို့)အျမင္ဆန္းေစတဲ့နာမည္ၾကီး
အစားေသာက္ေတြကိုစားၾကည့္ေလ့ရွိသည္။ စလံုးေရာက္ျပန္ေတာ့သူ့ရဲ့အစားေသာက္ေတြျဖစ္တဲ့rojakတို့ဘာတို့
ညာတို့စားၾကည့္သည္။မဆိုးပါဘူး။ဒါေပမဲ့laksaကိုေတာ့မၾကိဳက္ပါ။
အုန္းႏို့သိပ္မၾကိဳက္တာကတစ္ေၾကာင္း၊အစပ္မစားႏိုင္တာက
တစ္ဖံုအဲဒါကိုေတာ့လံုးဝမစားပါ။ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း
ကေတာ့ခြ်င္းခ်က္ေပါ့ဗ်ာ။

အဲဒါေတြထက္ကိုယ့္တိုင္းျပည္ရဲ့ေဒသအစားေသာက္ေတြကိုပို၍ခံုမင္သည္။
အခုလည္းၾကည့္ေလ။တစ္ျမိဳ့တည္းသားေတြျဖစ္တဲ့ေက်ာင္းကသူငယ္ခ်င္း
တစ္ေယာက္ဟိုတပတ္ကျပန္ေရာက္လာလို့လက္ေဆာင္တစ္ထုပ္ပါလာတယ္။
ေရာက္ေရာက္ျခင္းဘာေတြပါလာလည္းလို့ၾကည့္လိုက္ေတာ့ငါးမုန့္အစိမ္း၊
ဒုရင္းယို၊သီဟို၌ေစ့၊ဂံုးေျခာက္ေတြပါ။အိမ္ေျပာင္းေနတာကတစ္ေၾကာင္း၊
အခုတေလာအိမ္မွာသိပ္မရွိတာေၾကာင့္မစားျဖစ္ေသးဘူး။

ဒါေပမဲ့ဒီေန့မွာေတာ့အားလံုးကိုနည္းနည္းစီႏွိုက္ျမီးၾကည့္လိုက္တယ္။

ငါးမုန့္


ဒါကိုေၾကာ္လိုက္ေတာ့....


ဒါမ်ိဳးျဖစ္သြားတယ္။
ဒီကPrawn crackers ေတြေလာက္မထူေပမဲ့ငါးအရသာအျပည့္နဲ့ငါးမုန့္ပါ။
က်ေနာ္တို့ျမိဳ့မွာစံမတူ၊ေအာင္ပင္လယ္နဲ့ျမင့္ျမင့္ဆိုတဲ့နာမည္ၾကီးငါးမုန့္ဆိုင္
ေတြရွိတယ္။အဲဒီအထဲမွာက်ေနာ္အၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ျမင့္ျမင့္ပါ။သူကေတာ့
ဟိုးအရင္မိဘ၊ဘိုးဘြားအစဥ္ဆက္ကေနငါးမုန့္ပညာကိုလက္ဆင့္ကမ္းလာ
တဲ့အတြက္အရသာကလည္းေကာင္း၊အိမ္နဲ့လည္းနီးလို့အျမဲလိုလိုဝယ္စား
ျဖစ္ပါတယ္။အခုပါလာတဲ့ေအာင္ပင္လယ္ဆိုလည္းမဆိုးပါဘူး။
export qualityအတိုင္းစနစ္တက်လုပ္ထားတာမို့အရသာကေတာ့
ေျပာစရာမလိုပါဘူး။ႏွမ္းပါတာတို့၊ေလးေထာင့္ပံုစံတို့လည္းရွိပါေသးတယ္။
ရန္ကုန္ကစီးတီးမတ္တို့oceanတို့မွာေရာင္းတဲ့ေငြပင္လယ္ဆိုတဲ့တံဆိပ္နဲ့
တူတူပဲျဖစ္ေၾကာင္းၾကားဖူးပါတယ္။

ဒူးရင္းယို



အသီးႏွံေပါတဲ့က်ေနာ္တို့ဆီမွာနာနတ္ယို၊ဒူးရင္းယို၊ပိႏၷဲယို၊စသည္ျဖင့္
လုပ္ေရာင္းေလ့ရွိတယ္။ဒူးရင္းသီးအနံ့ေမႊးေမႊးနဲ့ဒူးရင္းသီးအျပည့္ဝပါတဲ့
ဒူးရင္းယိုကိုေတာ့ဒူးရင္းသီးၾကိဳက္တဲ့သူမ်ားအတြက္ထူးရွယ္....

ဂံုးေျခာက္

ကုန္းေပၚမွာသြားေနတဲ့အေကာင္ေတြကို
မစားပဲသာေနမယ္။ပင္လယ္ထဲကအေကာင္ေတြကိုေတာ့
ဘာေကာင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ၾကိဳက္ပါတယ္။
ေရထြက္ပစၥည္းစံုလင္လွတဲ့ေမြးရပ္ေျမမွာဒီလိုအစားေသာက္ေတြ
ေပါတာကေတာ့မထူးဆန္းပါဘူး။ဂံုးေျခာက္၊ျပည္ၾကီးငါးေျခာက္၊စမတ္
ေျခာက္၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ငါးေျခာက္မ်ိဳးစံုရွိပါတယ္။ဂံုးေျခာက္ကို
မီးကင္ျပီးစားရင္ေကာင္းသလိုပံုထဲကမ်ိဳးဒယ္အုိးပူပူမွာဆီနည္း
နည္းထည့္ျပီးအိုးကပ္ၾကည့္ေတာ့လည္းစားလို့ေကာင္းတဲ့
သားေရစာတစ္ခုပါပဲ။

သီဟို၌ေစ့

ရာဘာ၊ကြမ္းသီးေျခာက္တို့လိုပဲသီဟို၌ေစ့ဟာလည္းေစ်းေကာင္းတဲ့
ေဒသထြက္ကုန္တစ္မ်ိဳးအေနနဲ့ပါဝင္ပါတယ္။ ေထာပတ္၊ဆားအနည္း
ငယ္ထည့္ျပီးေၾကာ္စားလုိ့ေကာင္းတဲ့သီဟို၌ေစ့ကိုက်ေနာ္တုိ့ေဒသမွာ
ေစ်းႏွုန္းခ်ိဳတဲ့အတြက္မ်က္ႏွာပန္းလွတဲ့လက္ေဆာင္ပစၥည္းတစ္ခု
အေနနဲ့ေနရာယူထားဆဲပါပဲ။

12 comments:

ဖိုးသၾကၤန္ said...

အဟမ္း...
လက္ေဆာင္ လက္ခံသည္။
:E

khin oo may said...

နဲနဲေလာက္.

khin oo may said...

နဲနဲ မေလာက္လို႕ကေတာ႕ ခဲနဲ႕ေပါက္မွာဘဲ။

ဏီ(န္)ကင္း said...

လာစားမယ္...ဗ်ိဳ႕..

Anonymous said...

ၾကည့္ရင္းေတာင္ သြား၇ည္က်တယ္ဗ်ာ.. ေတာက္ တကယ္သာ စားလုိ႔ရရင္ တထုိင္ထဲ အကုန္ဝါးပစ္တယ္ အဟုတ္။

သိဂၤါေက်ာ္ said...

သားေရစာ ဆို ၾကိဳက္ျပီးသား ....

ဏီ(န္)ကင္း said...

ဂံုးေလးေတြထပ္လာၾကည့္သြားတယ္...စားခ်င္လို႔..ဂလု

:P said...

တို့ငယ္ငယ္ကတည္းက ျမိဳ႕မွာ ေအာင္ပင္လယ္ စပါယ္ရွယ္ ထားဝယ္ငါးမုန္႕ ဆိုျပီးေရာင္းတဲ့ဆိုင္၇ွိတယ္

စားခ်င္လိုက္တာ

ၾကယ္ျပာ said...

အုန္းႏို႔ပါရင္ မႀကိဳက္ဘူးဆိုေတာ႔ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲၾကိဳက္တယ္ဆိုတာညာေျပာတာေပါ႔ေလ ...
ဟုတ္လား သံလြင္ ...

yangonthar said...

အၾကဳိက္ေတြခ်ည္းေတြ ့လုိ ့ျမည္းသြားတယ္ ညီသံလြင္ေရ မေတြ ့တာၾကာလုိ ့ အဆင္ေျပတယ္ ဟုတ္ ?
ခင္တဲ့
ရန္ကုန္သား :))

ေရတမာ said...

ေတာ္ေတာ္ဆုိးတဲ့လူဗ်ာ။ ႏွိပ္စက္တယ္။ တီကြမ္းေရးထားတာလည္း တကယ္ရီရတယ္

ဧပရယ္လ္ပူး@ပူးေတ said...

ထားဝယ္ကလူေတြ လာလည္ရင္ ရွပ္သီေေတြ လက္ေဆာင္တယ္။ ကိုသံလြင္သားေျပာတဲ႔ ဂံုးဆိုတာေပါ့။ ရွပ္သီကင္ကို အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ငါးမုန္႔လဲႀကိဳက္၊ သီဟိုဠ္ေစ႔ ဒူးရင္းယိုေတာ့ သိပ္မႀကိဳက္၊ စားေတာ့စားတယ္။ :)