October 20, 2010

မာလာဟင္း၊ေက်ာက္ပြင့္သုပ္

ျပီးခဲ့တဲ့အပတ္ကရွမ္းျပည္ေျမာက္ပိုင္းကသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္
ေမြးေန့ရွိလို့ သူ့အိမ္မွာမာလာဟင္းနဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေကြ်းပါတယ္။
မာလာဟင္းခ်က္ေကာင္းတယ္လို့နာမည္ၾကီးေနတဲ့သူမို့
recipeရေအာင္ေစာေစာသြားျပီးကူညီသလိုနဲ့နည္းသြားယူခဲ့တယ္။


အရြက္ေတြကစံုလွပါတယ္။
ၾကြက္နားရြက္မိုွကိုက်ေနာ္လက္နဲ့ဖဲ့ထားတာပါ။


မာလာဟင္းအႏွစ္ကိုဆီသတ္ျပီးခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ဆား၊ဟင္းခ်ဳိမွုန့္နဲ့ျပန္ခ်က္ပါတယ္။


ဒါကက်ေနာ္ကိုယ္တုိင္ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးထားတဲ့
မုန္ညွင္းရြက္

ဒါေတြကိုလည္းေရေဆးေပးျပီးကူညီခဲ့တယ္။


ဒီေခါက္ဆြဲေတြကိုေတာ့သူကမနက္ကတည္းကေရ
စိမ္ထားတာတဲ့။


အသားတု၊ရံုးပေတသီး၊မွုိေတြလည္းပါတယ္။


မာတဲ့အသီး၊အရြက္ေတြကိုအရင္ျပဳတ္၊ျပီးရင္ေခါက္ဆြဲကို
ေရေႏြးစိမ္ထားတာကိုထည့္၊အက်က္ျမန္တဲ့
အရြက္ေတြထည့္၊ဟင္းအႏွစ္ထည့္၊ဆား၊
အခ်ိဳမွုန့္၊သၾကား၊ႏွမ္း၊ေျမပဲတို့ထည့္ျပီးေမႊ
စိတ္ၾကိဳက္ျပင္ျပီးအရသာရွိလွတဲ့ မာလာဟင္းရပါျပီ။

ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ပါ။
ငရုပ္သီး၁၇ေတာင့္၊ၾကက္သြန္နီသံုးလံုး၊
သံပုရာသီးႏွစ္လံုး၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီက်က္၊
ဆား၊သၾကား၊ဟင္းခ်ိဳမွုန့္အနည္းငယ္စီ၊
နံနံပင္တို့ေရာသမလိုက္ရင္ေတာ့
ဂြတ္ရွယ္ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေပါ့ဗ်ာ။

6 comments:

စႏၵကူး said...

မာလာဟင္းေရာ..ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေရာ..
ရမ္းရမ္းကိုၾကိဳက္တယ္။
ရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြနဲ႔ အိမ္မွာလုပ္စားဖူးတယ္၊ ဆိုင္ကေလာက္ေတာ့မေကာင္းဘူးရယ္..
ဒါကေတာ့ အစဆံုးကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့ေကာင္းမွာေသခ်ာဧ။္

ဧပရယ္လ္ပူး@ပူးေတ said...

သံလြင္ေရ

မာလာဟင္းစားခ်င္ေနတာ အေတာ္ၾကာၿပီ...မာလာဟင္းဆိုတာေတြ႔ေတာ့ ေျပးလာတာပဲ။ ေသခ်ာနည္းယူလာတယ္ဆိုေတာ့ ဘယ္ေတာ့ ခ်က္ေကြ်းမွာလဲ ေျပာ... ခ်က္ေကြ်းေတာ့မယ္ဆို အေၾကာင္းၾကားလိုက္ေနာ္....

ပူးေတ

ဏီ(န္)ကင္း said...

ဟုတ္ပါ့...ရန္ကုန္မွာဆိုတရုတ္တန္းသြားၿပီးခဏခဏ
သြားစားျဖစ္တယ္...ရွလြတ္....

သံလြင္ HeRo said...

@SDK အရသာမဆိုးဘူးဗ်....ဆိုင္ကနဲ့သိပ္
မကြာဘူး...စားေကာင္း၏ း)

@PT ဟားဟား ဟုတ္ခဲ့ဗ်.......

@NK တရုတ္တန္းကထက္ ေရႊလီကဟာပို
ၾကိဳက္တယ္ း)

Lydia said...

Hi, nice blog & good post. overall You have beautifully maintained it, you must submit your site for free in this website which really helps to increase your traffic. hope u have a wonderful day & awaiting for more new post. Keep Blogging!

ပန္းအိ said...

မာလာဟင္းေတာ့ ႀကိဳက္သား၊ ပထမဆံုးအႀကိမ္ ေရာက္ရွိခဲ့ပါတယ္ :)