October 30, 2010

အင္ဒိုအစာ

အင္ဒိုနီးရွားအစာသြားစားဖို့သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကဖံုးဆက္ေခၚတာနဲ့
လပ္ကီးပလာဇာဒုတိယအထပ္မွာရွိတဲ့ Resto Surabayaကိုဒီတစ္ပတ္
ေရာက္ခဲ့တယ္။
ဆိုင္လိပ္စာကLucky Plaza #02-63/64.Far East Plaza မွာဆိုရင္
#05-26/26Aပါ။ ဆိုင္ကေတာ့ နာမည္တူတူပါပဲ။

ၾကားရက္မို့လို့ညေနဘက္ဆိုင္မွာလူရွင္းေနပါတယ္။တစ္ေယာက္က
သက္သတ္လြတ္မို့လို့Ayam Penyetစားလို့မရတာနဲ့ အသုပ္တစ္ပြဲနဲ့
ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္တစ္ပြဲမွာတယ္။ သူ့ရဲ့သက္သတ္လြတ္ကလည္း
ဆန္းပါေပ့ဗ်ာ။အသားမစားမိရင္ျပီးေရာတဲ့။ အသုပ္မွာလည္း
ငါးမုန့္ေၾကာ္ေတြကိုဖယ္စားသြားရွာတယ္။


Gado-gado
ပဲပင္ေပါက္၊ၾကက္ဥ၊ေျမပဲအႏွစ္၊ပဲသီး၊မုန္လာဥေတြေရာသမေမႊထားျပီး
အေပၚကငါးမုန့္ေတြတင္ေပးထားတယ္။


အင္ဒိုကန္စြန္းပလိန္း


Ayam Penyet
ငရုပ္သီးေဆာ့ကစပ္တာနဲ့ပဲငံျပာရည္မ်ားမ်ားထည့္ျပီးစားခဲ့ရတယ္။


ခ်ဥ္ခ်ဥ္၊ခ်ိဳခ်ိဳ၊စပ္စပ္ သီးစံုဟင္း


အေအးေတြၾကည့္ေတာ့ မု့န္လက္ေဆာင္းလိုဟာေတြလဲရွိတယ္။
ေရႊရင္ေအးလိုမ်ိဳးလဲရတယ္။အင္ဒိုနာမည္ေတြေတာ့ေမ့သြားပါျပီ။
ေသာက္က်တာကေတာ့ေက်ာက္ေက်ာအမဲကတစ္ခြက္၊
က်န္သံုးခြက္ကေတာ့အုန္းသီး၊ေပသီး၊ပင္မႊားေတြနဲ့အစိမ္းက
သခြားေမႊးအနံ့ထင္တယ္။အနီကေတာ့ဘာလဲမသိေတာ့ဘူးဗ်ာ။

အရသာလည္းရွိတယ္။ စားလို့လဲေကာင္းတယ္။ ေစ်းႏွုန္းလဲသင့္
တယ္။ စပ္တာကလြဲရင္ေပါ့။ စားျပီးတာနဲ့ ဗိုက္တင္းသြားလို့
ေအာခ်တ္လမ္းမမွာ လမ္းခဏေလွ်ာက္ရင္း ဘရမ္းဒက္ေတြကို
သားေရက်ကာ အမ္အာတီကိုဆင္းခဲ့ျပီး အားလံုးလမ္းခြဲခဲ့တယ္။

Enjoy :)

5 comments:

ေသာ္ဇင္စိုး said...

စားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ... ခြီး.. ခြီး.. ခြီး... :D

Anonymous said...

ငါတို႕ေက်ာင္းက
Ayam Penyet
ကို လာစားၾကည့္ ...

စားလို႕ေကာင္းတယ္ ..

Ayam Penyet
ဆိုရင္
ေက်ာင္းက ဟာပဲ
ၾကိဳက္တယ္ .. း))

ခင္မင္လွ်က္
ေဆာင္းႏွင္းရြက္

စႏၵကူး said...

tempe ေလးေရာမပါဘူးလားဗ်ိဳ႕...

သံလြင္ HeRo said...

SNY>မစားဘူး....လက္ကီးပလာဇာကပဲေကာင္း
တယ္ း)

SDK>tempe ေၾကာ္ထားတာေလးပါတယ္ း)

Candy said...

ၾကည့္ရင္းနဲ႔ သေရက်လာၿပီ.. ရွလြတ္... :P