September 27, 2008

လ်ွာကြ်မ္းျပန္သြား ေရာသမေမႊ မုန့္ဟင္းခါး

ဒီေန့စေနေန့အိမ္မွာအကုန္လံုးအားေနၾကေတာ့ ျမန္္မာျပည္အေၾကာင္း၊ျမန္မာအစားအေသာက္ေလးေတြလြမ္း
ၾကတာေပါ့ဗ်ာ.အားလပ္ရက္ေလး အျပင္လည္းမထြက္ခ်င္၊ ပင္နီဆူးလားသြားျပန္္ေတာ့လည္းေစ်းသာၾကီးျပီးစား လို့အဆင္မေျပ...ေဩာ္က်ေနာ္တို့ဘဝ. အိမ္ကေရႊညီကိုေတြကေတာ့မီးဖိုေခ်ာင္ထဲဝင္သြားျပီး ရွိတာေလးနဲ့စား
ဖို့ရွာၾကံေနတုန္္းမွာ..."ငါအၾကံရျပီ".ေျမာက္မေဒၚခ်ိဳ...အဲဟုတ္ဘူး ဘြာေတး ေျမာင္းျမေဒၚခ်ိဳမုန့္္ဟင္းခါးထုပ္ကို
ကိုင္ျပီး ေၾကြးေၾကာ္ေနတဲ့ေသာ္ဇင္ရဲ့အသံပါ။ ျမန္မာမုန့္ဟင္းခါးကိုစားခ်င္ေနၾကတဲ့က်ေနာ္တို့အတြက္ေတာ့
မျငင္းစတမ္းေပါ့ဗ်ာ။ ဟိုတေန့ကထားဝယ္ငါးျပဳတ္အရသာရွိလြန္းလို့(ကိုယ့္ကိုယ္ကိုေျမွာက္ေျပာတာပါ.ဟဲဟဲ)

အိုးသူၾကီးေနရာကိုက်ေနာ္ပဲတာဝန္ယူလိုက္တယ္. ေသာ္ဇင္နဲ့ရဲဝင္းႏွစ္ေယာက္က Clementi ဒိုးျပီး စပယ္နဲ့
ေကာင္းစုံမွာ မုန့္ဟင္းခါးအတြက္လိုရမယ္ရေတြသြားဝယ္. ေခ်ဇီ။စိုးကို နဲ့ ကိုမိ်ဳးပိုင္ကေတာ့ NTUC ကိုသြားျပီးဆီ.ဆန္.ဆား.ငရုတ္.ၾကက္သြန္သြားဝယ္...အကုန္္လံုးတာဝန္္အသီးသီးခြဲျပီး က်ေနာ့္လုပ္ငန္းစရ
ေတာ့တာပဲ။ ပထမဆံုး မလုလုဘေလာ့ကိုဝင္ေရႊျမိဳင္မုန့္္ဟင္းခါး.ရုိးရုိးမုန့္ဟင္းခါးခ်က္နည္းကိုစာရြက္ေပၚေရးမွတ္
အဲဒီေနာက္.ထံုးစံအတိုင္းမာမားဆီဖုန္းဆက္ျပီးထားဝယ္မုန့္ဟင္းခါးခ်က္နီးေမးေျမာင္းျမေဒၚခ်ိဳရဲ့ခ်က္နည္းကိုဖတ္
စကၤာပူမလာခင္က်ေနာ့သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္လက္ေဆာင္ေပးလိုက္တဲ့ဟင္းခ်က္နီးစာအုပ္ထဲမွာမုန့္ဟင္းခါး
ခ်က္နည္းကိုရွာ...ခ်က္နည္းအေျမာက္အျမားကိုေပါင္းစုသမျပီးလုပ္ထားတာေၾကာင့္ေရာသမေမႊမုန့္ဟင္းခါးဟုကင္းပြန္းတပ္လိုက္
တာပါ။data ေတြအကုန္လုံးစုံေတာ့ပစၥည္းဝယ္တဲ့သူေတြလည္းအသီးသီးျပန္ေရာက္ေနၾကျပီ...

ေရာသမေမႊရဲ့လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ငွက္ေပ်ာအူ ႏွစ္တုံး(အူတိုင္မ်ားမ်ား)
ငါး (ငါးလိပ္ေက်ာက္...က်ေနာ့္သူငယ္ခ်င္းကငါးလိပ္ေက်ာက္မုန့္ဟင္းခါးမစားဖူးလို့ဆိုျပီးဝယ္လာတာပါ)
ၾကက္သြန္နီအၾကီး ၅ လုံး...အေသး ၂၅ လံုးခန့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ လံုး
ခ်င္း ၁ တံုး
ငါးပိ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ လက္တစ္ဆုတ္
စပါးလင္ ၃ေခ်ာင္း
ဆား မ်ားမ်ား
ငံျပာရည္ မ်ားမ်ား
အခ်ိဳမုွန့္ မ်ားမ်ား
ဆန္မွဳန့္္. ပဲမွဳန့္ အေနေတာ္(အရည္ျပစ္ျပစ္စားလို၍ပဲမွုန့္မ်ားမ်ားထည့္ပါသည္)
ငရုတ္သီးအက်က္မုွန့္.နႏြမ္းမုွန့္.ငရုတ္ေကာင္းမုွန့္အနည္းငယ္

တြဲဖက္စားသံုးရန္
ပဲေၾကာ္.ငါးဖယ္.အိုးၾကက္ဥ.ၾကက္သြန္ျဖဴ.နီေၾကာ္.နံနံပင္.သံပုရာသီး.မုန့္ဖတ္ေျခာက္

ကဲစပါျပီ။ ပထမဆံုးငွက္ေပ်ာဥကိုအရင္ဆုံးလီုးျပီးနႏြင္းမွဳန့္စိမ္...အမ်ွင္ေလးမ်ားကုန္စင္ေအာင္သန့္စင္ရပါမည္။
ဆီသန့္မယ့္ၾကက္သြန္နီ.ျဖဴ.ခ်င္း.ပုဇြန္ေျခာက္. ကို blender နဲ့ၾကိဳတ္
ငါးကိုစပါးလင္နဲ့ျပဳတ္ျပီးအသားႏႊင္.ျပီးလ်ွင္ဆီမ်ားမ်ားကိုဆူေအာင္တည္ျပီးနႏြင္းမွုန့္.ငရုတ္သီးအၾကက္မွုန့္မ်ား
မ်ား. blender နဲ့ၾကိဳတ္ထားတဲ့ဘာတို့ညာတို့ကိုထည့္.ငါးပိကိုအရည္ေဖ်ာ္ထည့္.အနံ့ေမႊးျပီးဆီေလးနည္းနည္းျပန္ လာလ်ွင္ငွက္ေပ်ာအူကိုထည့္...ေရေလးနည္နည္းထည့္ျပီးအုပ္ထားပါ ခင္ဗ်ား ။ တစ္ဆင့္တက္လာျပီ :P

ခုဏကငါးနဲ့စပါးလင္ျပဳတ္ထားတဲ့အရည္ကို ေရနည္းနညး္ျပန္ထဲ့ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ဆူလာလ်ွင္ေျမာင္းျမ
အန္တီခ်ိဳအမွဳန့္ကိုထည့္၊ ဆန္မွဳန့္အနည္းငယ္.ပဲမွဳန့္မ်ားမ်ားကို အရည္ေဖ်ာ္ထည့္၊ ၃ မီနစ္ခန့္မနားတမ္းေမႊပါ။
ျပီးလ်ွင္ငံျပာရည္.ဆား.အခ်ိဳမုွန့္္.ငရုတ္ေကာင္းမုွန့္.ၾကက္သြန္ဥေသးေသးေလးမ်ား.ငါးထည့္...ပြက္ပြက္ဆူလာ
လ်ွင္ အေပါ့ငန္ျမည္းၾကည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ငွက္ေပ်ာအူတည္ထားတဲ့ဆီသတ္အိုးနဲ့ အခုငါးထည့္ထားတဲ့အိုးကို
ေရာပါ.သမပါ.ေမႊပါ. အရသာအေျခအေန.အေရာင္ ႏွစ္အိုးလံုးညီလာလ်ွင္ၾကက္ဥထည့္ပါ. ေနာက္ထပ္
မီနစ္၃၀ေလာက္ထားျပီး...ငွက္ေပ်ာအူႏူးလာလ်ွင္၊ ေဆြမ်ိဳးေမ့ျပီးလ်ွာကြ်မ္းျပန္သြားမဲ့ ေရာသမေမႊမုန့္ဟင္းခါးကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီဗ်ား...က်ေနာ္ရွယ္ကျမင္းထားအဲေယာင္လို့ရွယ္ခ်က္ထားတဲ့မုန့္ဟင္းခါးကိုက်ေနာ့္ရဲ့ဘေလာ့ဂါ ကိုကို.မမ
မ်ားကိုဧည့္ခံဖို့အတြက္ တင္ေပးလိုက္ရပါတယ္...အပီျပင္သာကစ္ၾကပါ.အခ်ိဳတည္းဖို့အတြက္မလုလုရဲ့နည္း
အတိုင္းဒိန္ခ်ဥ္လုပ္ထားတည္...အခုေတာ့မရေသးဘူး.ေနာက္၆ရီမွ... (special thanks to Aunty Lu Lu)








16 comments:

ကိုရင္ေနာ္ခင္ေလးငယ္ said...

ေဟ႔.... ဝါးတီးေဟ႔..
စားရကံႀကံဳေတာ႔ မုတ္ဆိတ္ပ်ားဆြဲတာပဲေဟ႔..
စားၿပီစားၿပီ.. ေကာင္းမွေကာင္း..
ေနာက္ဆို ဘာလုပ္စားစား လာေခၚေနာ္..
:P
ခင္တဲ႔..

Anonymous said...

၀ိုးးး...ေကာင္းလိုက္တာ တကယ္ၾကီးေကြ်းထားတာပဲ ေမာင္ကပ္စီးေလးရ း) ေက်းဇူးေ၀့ ငါကမုန္ ့ဟင္းခါးအရမ္းၾကိဳက္တာ ....။

Anonymous said...

အင္းး မုန္႕ဟင္းခါးကစားလို႕ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ.. ဟိ..
ငါးဖယ္ႏွစ္ခုထည္႕စားမယ္ေနာ္.. ျဖစ္တယ္ဟုတ္.. :P
အိမ္မွာလည္း မနက္ျဖန္မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္မယ္တဲ့ မုန္႕ဖတ္ဝယ္လုိ႕မရေတာ့လုိ႕ ညွပ္နဲ႕ပဲစားရေတာ့မယ္ ;(
ပင္နီဆူးလား မွာ မုန္႕ဟင္းခါးအႏွစ္ဝယ္လို႕ရတယ္ ဘာမွလုပ္စရာမလုိဘူး ခ်က္ျပီးသား. :P
စားခ်င္ရင္ေတာ့ အဲဒီအႏွစ္ပဲဝယ္လုိက္တာပဲ..

ဗီလိန္ said...

ဗီလိန္။ ။ ငရုတ္သီးနဲနဲ
လိန္ဗီ။ ။ ငရုတ္သီးမ်ားမ်ား
ဗီလိန္။ ။ ငရုတ္သီးနဲမွ မုန္႔ဟင္းခါးအရသာေပၚမွာေပါ့
လိန္ဗီ။ ။ ငရုတ္သီးမ်ားမွ အာထိလွ်ာထိရွိမွာေပါ့
ဗီလိန္ေလး။ ။ ငရုတ္သီးကိုမလိုဘူးကြာ၊ သံလြင္Hero မုန္႔ဟင္းခါး။ စားရင္ထိမယ္။ ထိခ်င္ရင္စား။ စားျပီးရင္ၾကိဳက္သြားမယ္။ မၾကိဳက္ရင္လရိုက္သြားလိုက္။

:D :D :D

khin oo may said...

ကုိယ္႕ထက္ သာ တဲ႕ သေဘာ ရွိတယ္။ ၿကိုၿကည္.ထားမွ သမိီရွင္ ဆိုေတာ.႕

ေတာင္ေပၚသား said...

ကုိၾကီးေရ မုန္႕ဟင္းခါး လာစားသြားတယ္.. ရႈးရွဲ ရႈးရွဲ (စပ္တာေနာ့္) ေရလဲ တုိက္ဘူး... ကုိၾကီး ခဏေနၾကရင္ ဒိန္ခ်ဥ္လာေသာက္ေတာ့မယ္..

Anonymous said...

လန္ထြက္ေနတာပဲ.. :P
အဝစားသြားတယ္ေနာ္.. (ငါက သိပ္ႀကိဳက္တာမပာုတ္ဘူး.. :P )

Anonymous said...

ဒီမွာ ဗမာအစားအေသာက္မရွိ ရတဲ့အထဲ သေရးက်ေအာင္လုပ္ေနတယ္။
ပုံၾကည့္လုိက္ထဲ က ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမယ့္ပုံပဲ
၀ါးသြားတယ္ ေဘာ္သီက်ဳးနဲ႔ သုံးပြဲ

puluque said...

က်ေတာ္ ပဲေၾကာ္ၾကိဳက္ဘူး။ ဗူး နဲ႔ ၁ပြဲေပးပါ။ အားပါး ေကာင္းလိုက္တာ။ ဂလု( တကယ္မစားရလို႔ တေတြး မ်ဳိ တဲ႔ အသံ)
ဒိန္ခ်ဥ္ လဲ လာေသာက္ဦးမယ္

သံလြင္ HeRo said...

ဦးေနာ္.အန္တီခင္.ကေလးေလး ေနာက္တစ္ခါခ်က္ျဖစ္ရင္ေခၚပါ့မယ္ဗ်။
မုန့္ဟင္းခါးၾကိဳက္တဲ့ကိုမ်ိဳးၾကီး
ငါးဖယ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္တဲ့မေဝေလး
ငရုတ္သီးပါမွအရသာရွိတယ္ဆိုတဲ့ကိုလိန္ဗီ
သားမက္ေတာ္ခ်င္ေနတဲ့အန္တီခင္ဦးေမ
ရဳွးရွဲျဖစ္ေနတဲ့ကိုေတာင္ေပၚသား
ွဗူးသီးေၾကာ္နဲ့စားသြားတဲ့ကိုပုလုေကြးနဲ့အိမ္
အခုလိုမ်ိဳးအားရပါးရအပီလာကစ္ၾကတဲ့အတြက္
ပင္ပန္းရက်ိဳးနပ္ျပီး ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါေၾကာင္း... :P
ဒိန္ခ်ဥ္ကေတာ့အခ်ဥ္လြန္သြားလို့ေျမာင္းထဲေရာက္သြား
ျပီ...ဟဲဟဲ... အခုIce lemon tea ဝယ္လာတယ္။ :P

ရႊန္းမီ said...

:-)

Anonymous said...

အားပါး.. ေရာသမေမႊ မုန္႕ဟင္းခါးကလဲ တစ္ကယ္ ေဆြမ်ိဳး ေမ့ပါလား... .... ျပီးရင္ ုဒိန္ခ်ဥ္လာေသာက္မယ္ေနာ္.. (ေနာက္တစ္ခါ ဘာလုပ္စားစား ..ဗီလိန္ကုိ မေခၚနဲ႔ေနာ္.. သိလား .. ရႈး..တုိးတုိး.. )

WWKM said...

၀ါး..အားပါးပါး ေကာင္းမွေကာင္း..
အခ်ိန္မွီလို႔ေတာ္ေသးတယ္။
၃ ပြဲစားသြားတယ္ေနာ္။ ဟီးဟီး
ငါဖယ္ဆုတ္ ၃ ခုထည္႔..ပဲေၾကာ္မ်ားမ်ားထည္႔..
Oishii :)
လာဖိတ္တာ ေက်းဇူးပါရွင္။

သက္တန္႔ said...

အိမ္ေရာက္ရင္ ထပ္စားဖို႔ ပါဆယ္ဆဲြသြားတယ္ေနာ္...
ျဖစ္တယ္ဟုတ္... :D
အမ်ားႀကီး မဟုတ္ပါဘူး...
ငါးဆင္႔ခ်ဳိင္႔ေလး ႏွစ္ခ်ဳိင္႔နဲ႔ပါ... အဟဲ... :P

သံလြင္ HeRo said...

ျပံဳးေပ်ာ္ျပီးျပန္သြားတဲ့မရႊန္းမိ.မမေခါင္.သံုးပြဲကစ္သြားတဲ့
အန္တီဝါ.အိမ္အျပန္ပါဆယ္ပါဆြဲသြားတဲ့မမသက္တန့္
အကုန္လံုးေက်းဇူးဗ်ိဳ့။

Anonymous said...

a ko.. htar wal mohinga cook te` method thay myar thi yin share par own.. mar mar ko htar wal mohinga cook nee may htar tal so lo :P